H Samsung δημιουργεί τον πρώτο δίσκο SSD mSATA με μεγεθος 1TB.

Δημοσιεύθηκε σε Hardware - από foivos την Τρίτη, Δεκεμβρίου 17th, 2013 με 0 σχόλια

Η Samsung υπόσχεται υψηλές επιδόσεις σε πολύ μικρό μέγεθος. Πως; φυσικά κατασκευάζοντας έναν SSD mSATA δίσκο χωρητικότητας 1TB μόλις πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με την Samsung, το εγχείρημα της είναι το πρώτο στον κόσμο με αυτές τις προδιαγραφές. Ο δίσκος είναι της σειρά 840 EVO mSATA θα περιλαμβάνει μοντέλα χωρητικότητας 120GB250GB500GB καθώς και το υπέρτατο 1TB για το οποίο συζητάμε! Η νέα έκδοση της σειράς σε mSata θα ξεκινήσει την κυκλοφορία της στην αγορά τον ερχόμενο μήνα!

Τα μοντέλα εξοπλίζονται με έναν Samsung controller και με τεχνολογία TurboWrite, που επιτρέπει ταχύτητες Read/Write (προσπέλαση/εγγραφή) 540mbs και 520mbps αντίστοιχα. Η βασική διαφορά στις σειρές mSATA είναι το μέγεθος καθώς το πάχος τους περιορίζετε στα 3,8mm ενώ το βάρος για τον 1TB μόλις στα 8,5gr.


O Unsoo Kim, αντιπρόεδρος της Samsung είχε πει κατά την ανακοίνωση της σειράς, «..η νέα σειρά mSATA SSD διαθέτει χωρητικότητες που αγγίζουν ακόμη και το 1TB αλλά χρησιμοποιώντας επίσης το ειδικό λογισμικό, προσδοκούμε οι χρήστες να μπορούν να απολαύσουν τη μεγάλη χωρητικότητα μαζί με τις επιδόσεις τόσο σε ultra-slim notebooks όσο και σε παραδοσιακά PC..».