H Google ετοιμάζει δικο της harware για τα Data Center της.

Δημοσιεύθηκε σε Hardware, News - από foivos την Τρίτη, Δεκεμβρίου 17th, 2013 με 0 σχόλια

Η γνωστή σε όλους Google έχει γίνει το αστέρι πλέον του internet όχι μόνο λόγω του διάσημου πλέον site αναζήτησης και του λειτουργικού Android, αλλά και λόγω των συσκευών Nexus! Έτσι κάνει αισθητή την παρουσία της στις αγορές τόσο των smartphones όσο και των tablets! Όμως παρ” όλα αυτά το βασικό κομμάτι με το οποίο ασχολείται η ίδια η εταιρεία εξακολουθεί να είναι το software και οι υπηρεσίες!

Τι θα γινόταν όμως εάν μία μέρα ξεκινούσε να κατασκευάζει και εξολοκλήρου το δικό της Hardware; Φαίνεται πως στα βήματα της Apple προχωρά και η Google, σχεδιάζοντας για αρχή τα δικά της CPU για τους servers των «Data Center» της. Τα  CPU θα βασίζονται σε αρχιτεκτονική ARM και θυμίζει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε και η Apple με τα SoC των iPhone και iPad.

Σε δημοσίευμα του Bloomberg παρουσιάζετε η δήλωση του εκπροσώπου της Google να αναφέρει πως ήδη ξεκίνησαν το σχεδιασμό για τις υποδομές των Data Center τόσο σε επίπεδο Hardware όσο και σε επίπεδο Software. O εκπρόσωπος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει εάν σχεδιάζουν να δημιουργήσουν πράγματι δικούς τους επεξεργαστές, όμως με βάση τα υπονοούμενα φαίνεται πως πιθανό κάτι τέτοιο να γίνεται ήδη πράξη! Μια τέτοια κίνηση θα βοηθούσε κατά πολύ τον Αμερικανικό Κολοσσό καθώς έτσι θα έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει συστήματα ακριβώς στις ανάγκες του. Επίσης με την κίνηση αυτή, θα κατορθώσει να αποκοπεί από τις υπόλοιπες εταιρείες Hardware και έτσι θα ανεξαρτητοποιηθεί.