Έρχονται τα πρώτα smartphones με Ubuntu μέσα στο 2014!

Δημοσιεύθηκε σε Android, Mobiles, News, Tablets - από foivos την Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13th, 2013 με 0 σχόλια

Πριν περίπου έναν χρόνο η Canonical είχε ανακοινώσει τη δημιουργία διανομών της Ubuntu για συσκευές smartphones αλλά και tablets. Τότε είχαμε μιλήσει σε σχετικό άρθρο για το θέμα αυτό. Επιτέλους έφτασε η ώρα! Έτσι ο  CEO της εταιρείας ανέφερε πως υπέγραψαν την πρώτη συμφωνία με κατασκευαστή κινητών για την υλοποίηση του έργου!
Σε συνέντευξή του ο «Mark Shuttleworth» ανέφερε πως εντός του 2014 θα κυκλοφορίσει και επίσημα η πρώτη συσκευή με Ubuntu στην αγορά.

Για τον κατασκευαστή της συσκευής δεν έγιναν αναφορές, όμως είπε πως οι συσκευές που θα τρέχουν το λειτουργικό, δεν θα είναι χαμηλών προδιαγραφών αλλά High-End τοποθετώντας τες στην υψηλή βαθμίδα της αγοράς. O CEO πρόσθεσε επίσης πως η εταιρεία βρίσκεται ακόμα σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες κατασκευής τηλεφωνικών συσκευών για οικιακή χρήση, οι οποίες πωλούν εξοπλισμό σε εταιρείες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο! Όπως φαίνεται η Canonical ετοιμάζει κάτι νέο και αρκετά εντυπωσιακό το οποίο μαλλον θα είναι αρκετά βήματα παραπάνω από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα από το Android!