Πόσο κοστίζει πραγματικά ένα PlayStation 4;

Δημοσιεύθηκε σε Hardware, News - από foivos την Πέμπτη, Νοεμβρίου 21st, 2013 με 0 σχόλια

Η Sony είχε παραδεχτεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη ότι η κατασκευή του PS4 περισσότερο απώλειες  φέρνει στα ταμεία της παρά κέρδη! Στόχος είναι να εξοπλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές με το Hardware της συσκευής και να αποκομίσει τα κέρδη της από τις πωλήσεις  των παιχνιδιών και των υπηρεσιών της. Δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές κονσολών που έχουν παραδεχτεί τα παραπάνω αναφέροντας πάντοτε ότι οι τιμές των συσκευών είναι οριακά υψηλότερες από τα κόστη κατασκευής τους.

Εταιρείες σαν τη Sony βέβαια έχουν ένα επιπλέον χαρτί που τους επιτρέπει να προσθέτουν έσοδα στην εταιρεία και δεν είναι άλλες από τις συνδρομές διαδικτυακών υπηρεσιών όπως το PlayStation Network (ή αντίστοιχα για την Microsoft το XBOX Live).
Για να επανέλθουμε όμως στο κόστος κατασκευής, η εταιρία ερευνών «IHS» έδωσε στοιχεία που μιλούν με νούμερα! Έτσι λοιπόν, το PS4 για να φτιαχτεί υπολογίζετε πως το κόστος του ανά συσκευή είναι στα 381$ , δηλαδή περίπου στα περίπου 280€.
Στην Αμερικανική αγορά λοιπόν, το κέρδος είναι μόλις  στα 18$, αφού η τιμή της συσκευής κοστολογείται στα 399€. Αν υπολογιστούν και τα κόστη για τις διαφημίσεις, την συσκευασία, και όλες τις επιπρόσθετες δαπάνες που υπάρχουν, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ζημία της Sony.
Το μεγαλύτερο κόστος στην κατασκευή της συσκευής, φαίνεται να παρουσιάζετε πρώτα στο CPU όπου η AMD το χρεώνει στα 100$ και έπειτα στις μνήμες της συσκευής όπου τα κόστη υπολογίζονται στα 88$.