Η Qualcomm αποκαλύπτει το νέο SOC Snapdragon 805

Δημοσιεύθηκε σε Hardware, News - από foivos την Παρασκευή, Νοεμβρίου 22nd, 2013 με 0 σχόλια

Μετά την ανακοίνωση του οχταπύρηνου SoC της MediaTek, η Qualcomm προχώρησε και αυτή με ανακοινώσεις στην αποκάλυψη του Snapdragon 805! Έτσι εδραιώνει την θέση που την θέλει τον νούμερο 1, κατασκευαστή SOC για φορητές συσκευές!

Ο Snapdragon 805 αποκαλείται «Ultra HD», λόγω της υποστήριξης που παρέσει για αναπαραγωγή «4K Ultra HD» υλικού στα tablets, τα smartphones αλλά και την τηλεόρασή!  Το νέο λοιπόν SOC έρχεται εφοδιασμένο με την τελευταίας γενιάς GPU, Adreno 420 όπου πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία! Σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρείας, το νέο GPU παρέχει στους χρήστες 40% καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Το CPU του SOC είναι εφοδιασμένο με τέσσερις πυρήνες Krait 450 οι οποίοι μπορούν να χρονιστούν σε ταχύτητες έως και τα 2.5GHZ. O Snapdragon 805 επίσης ενσωματώνει modem Gobi MDM9x25 με υποστήριξη για 4G LTE δίκτυα και σε ταχύτητες έως 150Mbps. Αναμένετε επίσης και μία έκδοση που θα φοράει το Gobi MDM9x35 για δίκτυα που θα υποστηρίζουν τόσο υψηλές ταχύτητες έως 300Mbps.

Τέλος, το SOC θα διαθέτει dual-band Wi-Fi 802.11ac για ασύρματο streaming Ultra HD υλικού και έναν νέο επεξεργαστή ειδικά για την κάμερα, που θα προσφέρει ταχύτερη λήψη φωτογραφιών, καθώς και πιο ομαλή εγγραφή βίντεο και σταθεροποίηση εικόνας με τη βοήθεια του γυροσκόπιου.Ακόμα  όπως ανέφερε η Qualcomm το νέο SOC θα καταναλώνει ακόμη λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα μέχρι τώρα SOC.

Οι πρώτες συσκευές που θα έχουν εγκετεστημένο το εν λόγω chipset αναμένονται στην αγορά κάπου στο πρώτο εξάμηνο του 2014! Περιμένουμε λοιπόν όπως όλα δείχνουν νέες συσκευές με ακόμη ποιο υψηλές προδιαγραφές που θα μας εντυπωσιάσουν!