Επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει ότι τα video games δεν επιδρούν αρνητικά στα παιδιά!!!

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Πέμπτη, Νοεμβρίου 28th, 2013 με 0 σχόλια

Καλά διαβάσατε! Μία έρευνα που έγινε στο βρετανικό πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά δεν επηρεάζονται αρνητικά από  τα Video Games! Η έρευνα αφορά 11.000 παιδιά τα οποία πήραν μέρος και το καταληκτικό συμπέρασμα ήταν ότι όσα παιδιά ασχολούνταν με video games, ακόμα και από την ηλικία των 5 ετών, δεν αποδείχτηκε ότι τους προκάλεσε αυτό το είδος διασκέδασης προβλήματα στην συμπεριφορά τους, στην συναισθηματική τους ανάπτυξη ή να είχαν κάποια ξεσπάσματα θυμού ή έλλειψης προσοχής.

Επίσης η παρόμοια εντύπωση για την τηλεόραση που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια καταρρίφτηκε! Όμοια ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας και για την τηλεόραση καθώς ούτε αυτή προκάλεσε αντίστοιχες αντιδράσεις με εξαίρεση μία μικρή αύξηση των προβλημάτων στη συμπεριφορά τους για μια ομάδα παιδιών ηλικίας 5 -7 ετών.

Η έρευνα έρχεται να αντικρούσει την αντίστοιχη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ πριν μερικά χρόνια και σύμφωνα με την οποία υπήρχε συσχετισμός ανάμεσα στις ώρες που περνούσαν τα παιδιά μπροστά από μια οθόνη και την έλλειψη προσοχής τους.