Ένας 12 χρονος απο την Θεσσαλονίκη κέρδισε την Google!

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Πέμπτη, Νοεμβρίου 28th, 2013 με 0 σχόλια

Είναι μόλις 12 ετών, πηγαίνει στην πρώτη (Α’) Γυμνασίου και παρ” όλα αυτά μπορεί να φτιάχνει τις δικές του εφαρμογές όπως το Ελληνικό Facebook! O 12χρονος από τη Θεσσαλονίκη ονομάζετε Νίκος Αδάμ και πρόκειται για ένα ταλέντο που κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των στελεχών της Google χάρης τις ικανότητές του στον προγραμματισμό! Ο μικρός Νίκος είχε βρεθεί στη «Δ.Ε.Θ.» Θεσσαλονίκης και στο περίπτερο της Google, αφού μίλησε με υπεύθυνους της εταιρείας, «κέρδισε» την πρόκληση για διοργάνωση προγραμματισμού.

Ο μικρός μας φίλος έχει ήδη φτιάξει δύο εφαρμογές που εντυπωσίασαν την Google και μάλιστε πρόκειται για ένα αυτοδίδακτο ταλέντο. Παρά την ηλικία του, έχει δική του σελίδα, την οποία και έφτιαξε ο ίδιος σε WordPress. To site ονομάζεται techisgame.com και μέσα απο εκεί παρουσιάζει τις εφαρμογές του.

Για κατέβασμα είναι ήδη διαθέσιμη η «MSP» και σύντομα θα γίνει και η «DTD»! Η πιο εντυπωσιακή εφαρμογή όμως είναι το «Tech Is Social», και πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο Social Network που αναπτύσσει και το οποίο επικεντρώνεται περισσότερο στην ασφάλεια του χρήστη.

Όπως ανέφερε σε συνένταυξη στο video που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Νίκος εξήγησε πως τον ενδιαφέρει το αντικείμενο των υπολογιστών και δεν έχει διδαχτεί κάτι επάνω στην πληροφορική! Αντίθετα διαβάζει μόνος του βιβλία και τα εφαρμόζει στην πράξη αναπτύσσοντας έτσι τις δικές του εφαρμογές.