Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Οι πρώτες χριστουγεννιάτικες προσφορές ξεκίνησαν! Updated!

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Πέμπτη, Νοεμβρίου 28th, 2013 με 0 σχόλια

Ετοιμαστείτε για απίθανες προσφορές απο τα ηλεκτρονικά καταστήματα! Ο οργανισμός GR.E.C.A. (Greek E-Commerce  Association) οργανώνει από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου έως την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου την εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου υπό την αιγίδα του υπουργείου ανάπτυξης! Ο θεσμός που ξεκινάει φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα προσπαθεί να καθιερωθεί ώστε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο και κινείται στα πρότυπα του Αμερικανικού Cyber Monday. Στο διάστημα αυτό τα ηλεκτρονικά καταστήματα θα κάνουν «δυνατές» προσφορές .

Πολλές χώρες είναι αυτές που οργανώνουν αντίστοιχες ημέρες. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μια κίνηση προτροπής προς τους καταναλωτές, να αγοράσουν τα προϊόντα που επιθυμούν και προσφέρονται από ηλεκτρονικά καταστήματα σε τιμές αρκετά χαμηλότερες από τις κανονικές. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι σημαντική όχι μόνο για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις αλλά και σε δεύτερο επίπεδο για την οικονομία, αφού στην εορταστική περίοδο που πλησιάζει θα αυξήσει σημαντικά τον online B2C τζίρο ενώ παράλληλα σηματοδοτεί και  την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών!!!

Ενώ άλλες χώρες (Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστραλία κ.α) οργανώνουν αντίστοιχες ημέρες για παρόμοιες εκδηλώσεις,  το ΔΣ του GR.E.C.A. έκρινε πως  ο εορτασμός θα ήταν πιο αποδοτικός εάν αντί μιας ημέρας, η διάρκεια της εκδηλώσης κρατήσει μία ολόκληρη εβδομάδα! Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας συμφώνησε με την ιδέα και έτσι επίσημα ο εορτασμός ξεκινά με σχετική συνέντευξη τύπου που θα δώσει στους δημοσιογράφους ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 13:30, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Στ. Κομνηνού και των μελών του ΔΣ του GRECA.

Ήδη ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το my-shop.gr ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν ενώ οι  μηχανές σύγκρισης τιμών όπως το Snif.gr, θα παρουσιάσουν μαζεμένες όλες τις προσφορές σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων. Μακάρι λοιπόν να πετύχει το εγχείρημα και να καθιερωθεί και στην Ελλάδα.

Update: Δείτε παρακάτω λίστα με τα καταστήματα που συμμετέχουν στην εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου (Ενημερώνεται συνεχώς)