Ο Chrome προσαρμόζετε στο στυλ των Windows 8 και θυμίζει Chrome OS!

Δημοσιεύθηκε σε Internet, Microsoft - Windows, News - από foivos την Τρίτη, Οκτωβρίου 8th, 2013 με 0 σχόλια

Μια νέα έκδοση του Chrome ετοιμάζετε να προωθήσει η Google ειδικά προσαρμοσμένη στο περιβάλλον των windows 8. H εν λόγω εταιρεία φαίνεται να βάζει όλη την τέχνη της και να αναδιαμορφώνει τον διάσημο browser ώστε να εκμεταλλεύεται την ιδιαίτερη σχεδίαση των Windows 8 μέσω του metro-mode που διαθέτουν!

Όλα δείχνουν πως τα σχέδια της Google είναι πιθανό να κατευθύνονται σε μια κίνηση ένωσης του λειτουργικό Chrome OS που διαθέτει, μέσα στα Windows 8. Έτσι θα καταφέρει να κερδίσει κατά πολύ το χαμένο έδαφος στο κομμάτι των λειτουργικών συστημάτων που κατέχει έως σήμερα η Microsoft.

Προς το παρόν η νέα έκδοση του Chrome είναι διαθέσιμη μόνο για developing και απέχει κατα πολύ από την τελική μορφή της. Ωστόσο ήδη έχουν ενσωματωθεί βασικές λειτουργίες που θυμίζουν το Chrome OS, όπως μία μπάρα που μπορεί να τοποθετηθεί στο κάτω αριστερό ή το δεξί μέρος της οθόνης, και περιλαμβάνει εφαρμογές της Google, όπως τον Chrome, το Gmail, το Docs, το Youtube κλπ. Μια ακόμα ομοιότητα με τον Chrome OS, είναι η τακτοποίηση των tabs με την χρήση της λειτουργίας snap ενώ υπάρχει και ένας app launcher στο κάτω αριστερό μέρος. Το κατά πόσο διαφοροποιημένη θα είναι η τελική έκδοση δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.