Άρχισε το τετραήμερο συνέδριο της Google στην Αθήνα.

Δημοσιεύθηκε σε Internet, News - από foivos την Τρίτη, Οκτωβρίου 8th, 2013 με 0 σχόλια

Από εχτές το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φιλοξενεί ένα δωρεάν τετραήμερο σεμινάριο που διοργανώνει η Google στην Αθήνα.
Το «Google Launchpad» όπως ονομάζετε, απευθύνεται σε νέες και καινοτόμες  τεχνολογικές επιχειρήσεις και προγραμματιστές από όλη την Ελλάδα. Στόχος του είναι να μοιραστούν ιδέες και τεχνικές δεξιότητες, ώστε να σχηματιστούν ομάδες, και να δημιουργηθούν νέα προϊόντα στην αγορά καθώς επίσης να αναπτύξουν τις ιδέες τους οι επιχειρήσεις.

Στελέχη της Google και άλλοι προγραμματιστές από το εξωτερικό θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες και θα τους παρουσιάσουν τα εργαλεία κλειδιά για την επιτυχία τους όχι μόνο στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά. Στο τέλος του σεμιναρίου οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια επιτροπή επιχειρηματιών και οι καλύτερες ιδέες θα λάβουν περαιτέρω υποστήριξη για την πραγματοποίησή τους.

Η υποστήριξη θα αφορά την τρίμηνη παροχή γραφείων και εγκαταστάσεων, νομικών, λογιστικών και άλλων συμβουλευτικών υπηρεσιών από την ελληνική εταιρία IQbility η οποία είναι και μέλος του ομίλου Quest. Επίσης θα λάβουν βοήθεια από την ελληνική ομάδα Found.ation για την ανάπτυξη ιστοσελίδων (web design και web development). Επιπλέον οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν πίστωση 2.000 δολαρίων για χρήση της πλατφόρμας Google Cloud, προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους διαδικτυακή ή κινητή εφαρμογή.

Η Αθήνα χαρακτηρίζετε η δεύτερη πόλη που φιλοξενεί το «Google Launchpad» μετά το Τελ Αβίβ. Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας της Google να ενισχύσει τους επιχειρηματίες διεθνώς μέσω προγραμμάτων, συνεργασιών και των προϊόντων της, προσφέροντας νέες ευκαιρίες σε ανθρώπους και επιχειρήσεις.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης θα γίνει Την Πέμπτη μια και πρόκειται να παραβρεθεί στην Αθήνα ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Eric Schmidt για να μιλήσει στις 17:30 σε ανοικτή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη». Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του «ΕΛΙΑΜΕΠ». Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονα μετάφραση της στα ελληνικά. Ο Schmidt αναμένεται επίσης να μιλήσει και στο «Google Launchpad».