Το ξέρατε ότι η Google γνωρίζει τους κωδικούς από τα WiFi δίκτυα που έχουν συνδεθεί όλα τα Android Smartphone;

Δημοσιεύθηκε σε Android, HowTo, Mobiles, News - από foivos την Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16th, 2013 με 0 σχόλια

Είτε το γνωρίζετε είτε όχι, αλλά η Google κρατά αρχείο, όλων των κωδικών Wi-Fi δικτύων που έχουν αποθηκευτεί στις συσκευές Android, από ττην έκδοση Android 2.2 κι έπειτα. Αυτό βγήκε στην φόρα μετά από μία αναφορά από το «Computerworld» που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες.
Όταν μπείτε σε ένα δίκτυο WiFi και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης, η συσκευή σας απομνημονεύει τον κωδικό για την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε όπως γίνετε και με όλες τις συσκευές που διαθέτουν σύνδεση WiFi. Mέσα στα αντίγραφα ασφαλείας που δημιουργεί η κάθε συσκευή, βρίσκεται και ο κωδικός κάθε δικτύου WiFi που έχετε χρησιμοποιήσει. Σύμφωνα πάντα με το όσα ανέφερε το «Computerworld», οι servers της Google, κρατουν και αυτοί αντίγραφο από το αρχείο καταγραφής κωδικών της συσκευής σας, οπότε αυτόματα είναι και στην διάθεση όλων όσων θα θελήσουν να έχουν πρόσβαση στους server αυτούς.

Από την μεριά σας εσείς για προσωπική χρήση θέλετε οι ρυθμίσεις σας καθώς και οι κωδικοί σας να είναι ασφαλής στο backup που θα πάρετε και να έχετε πρόσβαση μόνο εσείς! Οι διαχειριστές του λειτουργικού όμως, υποστηρίζουν ότι η συσκευή χρειάζεται χώρο για τις φωτογραφίες και τις εφαρμογές σας! Οπότε κι εμείς τις προσωπικές ρυθμίσεις σας, τα ασύρματα αλλά και άλλες λεπτομέρειες, «σας κάνουμε την χάρη» και τις κρατάμε σε δικό μας «Cloud Server» ώστε να τις έχετε προσβάσιμες οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε να κάνετε επαναφορά αλλά και για να είναι το τηλέφωνό σας πιο «ελαφρύ» από θέμα χώρου.

Αν μετά από αυτό θέλετε η συσκευή να μην κρατά στην μνήμη της τους κωδικούς, μπορείτε να μπείτε στις ρυθμίσεις, του κινητού και από την ένδειξη «απόρρητο» να επιλέξετε να μην κρατά αντίγραφο ασφαλείας για τους κωδικούς πρόσβασης WiFi, τους σελιδοδείκτες και άλλες ρυθμίσεις και δεδομένα εφαρμογών, καθώς και να γίνει διαγραφή όλων των αντιγράφων από τους διακομιστές της Google. Σε αντίθετη περίπτωση απλά μπαίνετε στην συγκεκριμένη ρύθμιση και την ενεργοποιείται αν είναι απενεργοποιημένη!

Από ότι φαίνεται όμως η συγκεκριμένη πολιτική εφαρμόζετε για backup σε cloud server για όλα τα λειτουργικά και όχι μόνο στο Android. Αν ψάξετε τις ρυθμίσεις που αφορούν τα αντίγραφα ασφαλείας στη συσκευή σας και τι αυτά περιλαμβάνουν στην διαδικασία τους, και είτε μιλάμε για συσκευές iPhone, είτε Android, είτε windows phone θα μπορέσετε να δείτε τι αντίγραφα ασφαλείας κρατάει κάθε εταιρεία στον server της.