Ρομποτικά ταξί είναι το επόμενο σχέδιο της Google.

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 2nd, 2013 με 0 σχόλια
Την ανάπτυξη και κυκλοφορία «ρομποτικών ταξί» σχεδιάζει να κατασκευάσει η Google για τη μεταφορά επιβατών με την καθοδήγηση υπολογιστή και software της Google αντί ανθρώπων οδηγών. Το σχέδιο που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας, αφορά ένα πλήρως αυτοκινούμενο οχήματα που αναμένεται να φέρει καινοτομία στις μεταφορές, ανοίγοντας νέους δρόμους στην μετακίνηση εντός πόλης. Σκοπός είναι η μείωση της ανάγκης αγοράς αυτοκινήτου αλλά και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας.
Η Google βρίσκεται ήδη σε επαφές με εκπροσώπους αυτοκινητοβιομηχανιών ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του ταξί χωρίς οδηγό. Ωστόσο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι και τόσο πρόθυμες να παραχωρήσουν στην Google ένα μερίδιο της αγοράς τους που είναι αρκετά μεγάλο.
Το πλάνο του σχεδίου της εταιρείας είναι ότι όλοι οι πελάτες των «ρομπότ- ταξί», θα μπορούν να τα καλούν από τα smartphone τους και να παρακολουθούν την κίνησή τους επιλέγοντας αυτό που βρίσκεται πιο κοντά τους.
Αυτόματα θα καταγράφεται η κλήση και θα γίνεται χρέωση σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Στη συνέχεια με την άφιξη του ταξί θα γίνεται η παραλαβή του πελάτη από το σημείο παραλαβής και η μετάβαση του στον τελικό προορισμό του.