Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της Apple.Έρχoνται τα νέα iPhone5!!!

Δημοσιεύθηκε σε Apple - iOS, Mobiles, News - από foivos την Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11th, 2013 με 0 σχόλια

Η χτεσινή εκδήλωση της Apple ήταν σύντομη, αλλά αποκαλυπτική! Στην παρουσίαση έδωσε τα νέα χρωματιστά iphones5c σε αποχρώσεις δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα από την εν λόγω εταιρεία.

Το iPhone 5C θα έρχεται τελικά με το νέο iOS7 και πέρα από τα ιδιαίτερα χρώματα, διαφέρει σε ελάχιστα σημεία από το iPhone5. Όπως αποκαλύφθηκε, θα έχει οθόνη αφής retina 4 ιντσών, σκληρό πλαστικό περίβλημα (hard coated polycarbonate) με ειδική ενίσχυση από ατσάλι στο εσωτερικό που θα λειτουργεί σαν κεραία του κινητού. Θα διαθέτει κάμερα 8 megapixel πίσω και κάμερα Facetime HD μπροστά με μεγαλύτερο μέγεθος pixels. Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας θα υποστηρίζει δίκτυα 4G LTE, Bluetooth 4.0 LE, και γρήγορο WiFi 802.11 a/b/g/n με ταχύτητες download μέχρι και 100Mbps.

Ο επεξεργαστής A6 που ενσωματώνει, προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας σε σχέση με το iPhone5. Το 5C θα είναι διαθέσιμο σε πέντε χρώματα και αυτά θα είναι τα λευκό, πράσινο, μπλε, Κόκκινο και κίτρινο.

Η τιμή του iPhone 5C θα είναι 99$ για το iPhone5C των 16GB και 199$ για το μοντέλο iPhone5C των 32GB φυσικά σε τιμή συμβολαίου για δύο χρόνια για τα στην Αμερική.

Ρίξτε μια ματιά στις νέες συσκευές στο παρακάτω video:

http://www.youtube.com/watch?v=gyarolYre3M

Από την άλλη το iPhone5S εκτός από το μαύρο χρώμα, το μοντέλο έχει μια έκδοση που αναφαίρετε ως «space gray», αλλά και το αναμενόμενο χρυσό.

Εξωτερικά ο σχεδιασμός του iPhone 5S είναι το ίδιο λεπτό με το iPhone 5. Η οθόνη παραμένει στα ίδια μεγέθη των 4 ιντσών και οι εξωτερικές διαστάσεις του είναι στα 7,6 mm για το πάχος και βάρος στα 112gr. Η βασική διαφορά σε σχέση με το παλιό iPhone5 είναι το νέο home button που φιλοξενεί πλέον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Επιβεβαιώνετε λοιπόν και αυτή η πληροφορία που είχε διαρρεύσει πριν λίγο καιρό σε διάφορα sites. Πρόκειται για έναν ασημί δακτύλιος από ανοξείδωτο ατσάλι που «διαβάζει» το αποτύπωμα του χρήστη και αντικαθιστά την εισαγωγή κωδικού, ενώ το ίδιο το home button είναι κατασκευασμένο από βιομηχανικό ζαφείρι.

Το εσωτερικό του iPhone 5S είναι αυτό το οποίο έχει επίσης αρκετά νέα χαρακτηριστικά όπως ο νέος επεξεργαστής A7 που διαθέτει ένα native 64bit kernel, libraries και drivers. Είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τον A6 και ο Phil Schiller που έκανε την παρουσίασή του, τον ανέφερε σαν ένα άλμα μπροστά για την εταιρεία. Στην αναφορά του, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το πρώτο iPhone και τον επεξεργαστή του, λέγοντας πως ο A7 είναι 42 φορές περισσότερο γρήγορος, ενώ τα γραφικά του είναι 56 φορές ταχύτερα. Εκτός από τον Α7 η Apple εγκατέστησε στο εσωτερικό του iPhone5S και τον M7, έναν αισθητήρα κίνησης για τον οποίο είχαν γραφτεί επίσης πολλά. Ο αισθητήρας αυτός συνεργάζεται με τον A7 και συλλέγει πληροφορίες από το γυροσκόπιο της συσκευής, τον επιταχυντήρα και την πυξίδα. Ο ρόλος του είναι να ενεργοποιήσει μία ολόκληρη  γκάμα από εφαρμογές που θα εστιάζουν στην άθληση, την υγιεινή ζωή και τις δραστηριότητες, με πρώτη εταιρεία Nike που θα σχεδιάσει μία τέτοια εφαρμογή.

Η αυτονομία αν και δεν είναι ακριβής ακόμα η χωρητικότητα της μπαταρία του, σύμφωνα με την Apple, ο Α7 συμβάλλει σημαντικά στην αυτονομία της συσκευής. Έτσι ο Phil Schiller ανέφερε για 10 ώρες χρόνο ομιλίας σε 3G, 10 ώρες σερφάρισμα σε ταχύτητες LTE, 250 ώρες αναμονής της συσκευής και 40 ώρες μουσικής.
Η κάμερα του νέου iPhone 5S έχει αναβαθμιστεί προς το καλύτερο. Ο αισθητήρας είναι 1,5 φορά μεγαλύτερος, ενώ ο νέος φακός που σχεδίασε η εταιρεία αφήνει οπή f/2.2. Η κάμερα παραμένει στα 8MP, με την διαφορά πως «μεγαλώνει» τα ίδια τα pixels υποσχόμενη καλύτερα φωτογραφικά αποτελέσματα. Το φλας της συσκευής, ονομάζεται True Tone και διαθέτει διπλό LED. Το ένα έχει το λευκό φως για το φωτισμό ενώ το άλλο χρησιμοποιείτε για να διορθώσει τις φωτογραφίες προσπαθώντας να απαλείψει το «μπλε» χρωματισμό των φωτογραφιών του iPhone με το φλας. Το iPhone 5S μπορεί να αντιληφθεί τα χρώματα στον χώρο όπως και το χρώμα του δέρματος προκειμένου να δώσει την καλύτερη φωτογραφία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η κάμερα επίσης θα προσφέρει σταθεροποίηση εικόνας ενώ θα διαθέτει burst mode 10 λήψεων για να «επιλέξει» αυτόματα την καλύτερη φωτογραφία από τις 10. Τέλος, θα ενσωματώνει λειτουργία Slow Motion και θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν λήψη βίντεο σε ανάλυση 720p με 150 καρέ το δευτερόλεπτο. Μετά τη λήψη ενός βίντεο, θα μπορούν να επιλέγουν εκείνα τα σημεία της λήψης που θα μετατρέψουν σε αργή κίνηση.
Οι πρώτες τιμές του iPhone 5S για την Ευρωπαϊκή αγορά αναμένονται περίπου ώς εξής:
Για το μοντέλο των 16GB στα 699€
για το μοντέλο των 32 GB στα 799€ και
για το μοντέλο των 64 GB στα 899€
Όσο αφορά την διαθεσιμότητα του iPhone 5S για την χώρα μας, αναμένεται περίπου τον Δεκέμβριο.