Νέο smartphone ετοιμάζει η Amazon και θα το διανέμει ΔΩΡΕΑΝ!!!

Δημοσιεύθηκε σε Google - Android, Hardware, Mobiles, News - από foivos την Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10th, 2013 με 0 σχόλια

Οι φήμες τις τελευταίες μέρες είναι έντονες ότι η Amazon ετοιμάζει την ανάπτυξη ενός smartphone. Οι φήμες αυτές δεν είναι καινούριες, αλλά πλέον φαίνονται αρκετά βάσιμες. Πολλές διαρροές αναφέρουν ότι η εταιρεία του Jeff Bezos όχι μόνο είναι έτοιμη να μπει στο χώρο της κινητής, αλλά τη φέρουν διατεθειμένη να ρίξει το νέο δημιούργημα της στην αγορά εντελώς δωρεάν. Πως θα καλύψουν τα έξοδα παραγωγής από ένα τόσο μεγάλο σχέδιο; Όπως φαίνετε σχεδιάζουν το κέρδος να καλυφθεί από τη σύνδεση με τις υπηρεσίες της Amazon που θα παρέχει η νέα συσκευή.
Ακόμα, παρά το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει δωρεάν, δεν σημαίνει ότι θα είναι και σαν συσκευή φτηνοκατασκευή, αφού ακούγετε πως θα διαθέτει 3D οθόνη (χωρίς ανάγκη για χρήση ειδικών γυαλιών), αλλά και τεχνολογία eye-tracking.

Η διανομή του δωρεάν κινητού όπως είπαμε και παραπάνω πιθανότατα δεν θα έχει σχέση με την υπηρεσία της κινητής τηλεφωνίας που θα επιλέξει ο χρήστης, αλλά θα συνδέεται με τις υπηρεσίες της ίδιας της εταιρείας (όπως είναι το Amazon Prime και τα e-stores βιβλίων, apps, μουσικής και βίντεο), ώστε οι χρήστες να κατεβάζουν περιεχόμενο μέσω αυτών.

Για πραγματοποιηθεί αυτό, η εταιρεία στο κινητό της, θα έτοιμάσει μια «μαγειρεμένη» Android rom, ώστε να ενσωματώνει το λογισμικό της εταιρείας. H επιτυχία της προσπάθειας θα καθοριστεί από τις συμφωνίες με τις συνεργαζόμενες εταιρείες hardware, αλλά και από την πρόθεση των καταναλωτών όχι μόνο να αποκτήσουν τη συσκευή, αλλά και να κατεβάζουν επί πληρωμή το περιεχόμενο της εταιρείας. Το πρότυπο χρήσης έχει ήδη δοκιμαστεί επί σειρά ετών με τα tablet Kindle της Amazon, τα οποία πωλούνται σε τιμή χαμηλότερη του κόστους κατασκευής, με δεδομένο ότι οι χρήστες θα κατεβάζουν υλικό από το Amazon.