Νέα 3D κάμερα από Ιntel και Creative θα καταλαβαίνει την διάθεση των χρηστών.

Δημοσιεύθηκε σε Hardware, News - από foivos την Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 2nd, 2013 με 0 σχόλια
Σύμφωνα με φήμες, η Intel ετοιμάζει μία νέα 3D κάμερα σε συνεργασία με την Creative, που θα μπορεί να αντιλαμβάνεται τη διάθεση και τα συναισθήματα των ανθρώπων που βρίσκονται στο οπτικό της πεδίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν, η νέα κάμερα της εταιρίας θα μπορεί να καταλαβαίνει από τις εκφράσεις του προσώπου μας, εάν είμαστε χαρούμενοι, κουρασμένοι ή μας απασχολεί κάτι.
Η νέα αυτή τεχνολογία πιστεύεται από την Intel ότι θα δώσει τη δυνατότητα για νέους τρόπους αλληλεπίδρασης όπως π.χ. την ανάπτυξη παιχνιδιών που θα μπορούν να ανταποκρίνονται στη ανάλογη διάθεση του παίκτη.
Η νέα λειτουργία είναι ήδη σε στάδιο ολοκλήρωσης  και πολύ σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά ως λειτουργία, στη νέα εξωτερική κάμερας Senz3D που αναπτύσσει η Intel σε συνεργασία με την Creative.
Εκτός όμως από την αντίληψη της διάθεσης του χρήστη, η Senz3D θα μπορεί να αντιλαμβάνεται το σχήμα και το περίγραμμα των αντικειμένων που βρίσκονται μπροστά της ώστε να μπορεί να προβάλει μόνο τη φιγούρα του χρήστη της σε βιντεοκλήσεις, και όχι ότι βρίσκεται στο φόντο του.
Θα μπορεί επίσης να αντιλαμβάνεται τη θέση και την κίνηση των ματιών του χρήστη ενώ τέλος θα μπορεί να σκανάρει αντικείμενα σε τρεις διαστάσεις, προσδιορίζοντας τα χαρακτηριστικά τους ώστε να  αναπαραχθεί ένα ομοίωμά τους από έναν 3D εκτυπωτή.
Η Intel υποστηρίζει πως, αν και είναι αρκετά δύσκολο, τα χαρακτηριστικά της νέας κάμερας αναμένεται να ενσωματωθούν σύντομα σε laptop ενώ προσπάθεια της εταιρίας μετά από αυτό θα είναι να ενσωματώσει τη λειτουργία της  αυτή σε άλλες φορητές συσκευές όπως tablets και smartphone.