Μικρός υπολογιστής πολλά υποσχόμενος στην παλάμη σας.

Δημοσιεύθηκε σε Android, Gadgets, Google - Android, Hardware, Home Entertainment, Networks, Tablets - από foivos την Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26th, 2013 με 0 σχόλια

Το όνομά του είναι «CuBox-i» και πρόκειται για τον δεύτερης γενιάς mini υπολογιστή της εταιρείας SolidRun. Το σύστημα εξωτερικά θυμίζει ένα τετράγωνο πλαστικό κουτάκι το οποίο όμως χωράει στη χούφτα ενός χεριού και οι διαστάσεις του δεν είναι μεγαλύτερες από 5 cm ανα πλευρά! Αν λάβει κανείς υπόψη του το μέγεθος άλλα και το κόστος της συσκευής είναι μια καλή φτηνή πρόταση. Φοράει επεξεργαστή στο 1 GHz, υποστηρίζει τρισδιάστατα γραφικά και η μνήμη RAM του είναι στα 512 MB. Τρέχει λειτουργικό Android Jelly Bean ή Linux και η τιμή του ξεκινά από 44,90$! Το μοντέλο προτεινετε για χρήση στην τηλεόραση, προσφέροντας όλες τις δυνατότητες του Android και ενισχύοντας το ρόλο της σαν μονάδα ψυχαγωγίας. Φυσικά, μπορεί να συνδεθεί και σε απλό monitor ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν ένας μικροσκοπικός desktop υπολογιστής.

Η βασική φθηνή έκδοση των 49,90$ δεν περιλαμβάνει μονάδα αποθήκευσης, και το λειτουργικό σύστημα τρέχει από μια κάρτα microSD που βρίσκεται τοποθετημένη στην αντίστοιχη θύρα. Το «μαγικό» κουτί διαθέτει θύρα HDMI 1.4, 2x USB 2.0 θύρες, μια Ethernet καθώς και έξοδο ήχου S/PDIF. Εάν επιθυμείτε,  με 15$ επιπλέον, το CuBox-i έρχεται με Wi-Fi και Bluetooth. Η πιο αναβαθμισμένη έκδοση του CuBox-i είναι το i4Pro. Στο συγκεκριμένο μοντέλο, ο επεξεργαστής είναι πάλι στο 1 GHz, όμως αυτή τη φορά είναι τετραπύρηνος και η RAM είναι στα 2GB DDR3. Το λειτουργικό τρέχει πάλι από μια κάρτα microSD, όμως εδώ υπάρχει και  υποδοχή eSATA II 3Gbps για εξωτερικές μονάδες.
Η κυκλοφορία της νέας σειράς «CuBox-i» αναμένετε να ξεκινήσει προς το τέλος Νοεμβρίου.