Αναβαθμίστηκε η μηχανή αναζήτησης της Google με τα 15α της γεννέθλια.

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30th, 2013 με 0 σχόλια

Eδώ και λίγες ημέρες η Google βελτίωσε τον αλγόριθμο που βρίσκεται στη βάση της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησής της. Οι πρώτες «πιλοτικές» εφαρμογές του, είχαν ήδη αρχίσει εδώ και περίπου ένα μήνα. Έτσι πλέον είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε πιο πολύπλοκες αναζητήσεις των χρηστών, οι οποίες περιλαμβάνουν περισσότερες λέξεις. Θεωρείται η πρώτη σημαντική αναβάθμιση τα τελευταία τρία χρόνια και τέθηκε σε εφαρμογή με τα 15α γενέθλιά της.
Ο νέος αλγόριθμος αναζήτησης πήρε την κωδική ονομασία «Hummingbird» και αντικατέστησε τον προηγούμενο που έδινε μεγαλύτερη έμφαση στην καλύτερη ιεράρχηση στην εμφάνιση των ιστοσελίδων που αναζητούσε ο χρήστης.

Η Google προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών παγκοσμίως, οι οποίοι υποβάλλουν ολοένα και πιο πολύπλοκες αναζητήσεις μέσω της αναζήτησης. Η νέα τεχνική αναζήτησης φιλοδοξεί να βρίσκει καλύτερα το πραγματικό νόημα των αναζητήσεων των χρηστών.

Σε δήλωση του ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Amit Singhal, είπε ότι η μηχανή αναζήτησης θα μπορεί πια να κατανοεί καλύτερα τις έννοιες των λέξεων της αναζήτησης και τις σχέσεις μεταξύ τους. Στην ανάγκη για την αλλαγή αυτή οδήγησε το γεγονός ότι αυξάνονται σταδιακά οι φωνητικές αναζητήσεις μέσω για παράδειγμα των smartphones και έτσι ο αλγόριθμος θα πρέπει να «σκέφτεται» πιο ανθρώπινα.