Samsung Galaxy S4 ανεβάζει τις επιδόσεις του για να αποδίδει καλύτερα στα benchmarks.

Δημοσιεύθηκε σε Google - Android, Mobiles - από foivos την Πέμπτη, Αυγούστου 1st, 2013 με 0 σχόλια

Σε μια έρευνα που παρουσίασε το AnandTech, φαίνεται ότι η Samsung έχει καταφέρει να πετυχει καλύτερα αποτελέσματα στις μετρήσεις των benchmarks που αφορούν το πολυπόθητο Galaxy S4. Πώς; Το hardware της συσκευής λειτουργεί με γρηγορότερες ταχύτητες, όταν αντιληφθεί την ύπαρξη κάποιων εφαρμογών benchmarking.

Στην έρευνα που έγινε διαπίστωθηκε ότι διάφορα μοντέλα του τηλεφώνου είχαν πετύχει να χρονίσtουν σε μεγαλύτερες ταχύτητες στη GPU τους, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων μετρήσεων επιδόσεων, ταχύτητες τις οποίες δεν έβλεπαν ποτέ οι χρήστες υπό φυσιολογική χρήση.
Οι άνωθεν διαπιστώσεις έγιναν σε συσκευές με το chip Exynos 5 της Samsung. Με εφαρμογές benchmarking, όπως το GL Benchmark 2.5.1, το Quadrant και το AnTuTu, η GPU κατάφερε να υπερχρονίστει στα 532ΜΗz, έναντι των φυσιολογικών 480MHz που είναι η κανονική λειτουργία της στη συσκευή.
Σύμφωνα με το Anandtech, αυτό ανεβάζει κατά 11% στις επιδόσεις του Galaxy S4. Φαίνεται ότι και η απόδοση της CPU επηρεαζόταν επίσης τόσο στην έκδοση με τον Exynos όσο και στην έκδοση με Snapdragon CPU.
H απάντηση της Samsung σε επίσημη ανακοίνωση για τη διαπίστωση του Anandtech, ήταν ότι σε κανονικές συνθήκες, το Galaxy S4 έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει μέγιστη συχνότητα για τη GPU του τα 533MHz. Παρ όλα αυτά η μέγιστη συχνότητα κατεβαίνει στα 480MHz σε συγκεκριμένες gaming εφαρμογές που μπορούν να προκαλέσουν υπερφόρτωση, όταν χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε full screen.
Ωστόσο, η μέγιστη συχνότητα των 533MHz είναι σε ισχύ για τη λειτουργία εφαρμογών που τρέχουν συνήθως σε full-screen, όπως ο S-Browser,  το Gallery, η Camera, ο Video Player καθώς και συγκεκριμένες benchmarking apps που επίσης είναι ιδιαίτερα απαιτητικές. Οι μέγιστες τιμές στη συχνότητα της GPU της συσκευής μεταβάλλονται ώστε να παρέχουν τη μέγιστη εμπειρία χρήσης στους κατόχους των συσκευών και δεν αποσκοπούν στο να βελτιώσουν απλά τα αποτελέσματα σε benchmark apps.