..και όμως, Χάκεψαν το Facebook του δημιουργού Zuckerberg!!!

Δημοσιεύθηκε σε Facebook - από foivos την Δευτέρα, Αυγούστου 19th, 2013 με 0 σχόλια

..και όμως είναι αλήθεια,  ο Khalil Shreateh κάνοντας «την βόλτα του» στο γνωστό μας Facebook ανακάλυψε ένα bug το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες να κάνουν posts σε τοίχους τρίτων ακόμα και αν δεν είναι φίλοι στο Facebook. Στα πλαίσια του προγράμματος που ανταμείβει χρηματικά όσους βρίσκουν bugs στην πλατφόρμα του Facebook, ο Khalil ενημέρωσε την ομάδα ασφαλείας του Facebook αναφέροντας το σχετικό πρόβλημα. Για κακή τύχη όμως των διαχειριστών, ο Khalil ότι δεν έλαβε κάποια απάντηση. Μετά και από  δεύτερη προσπάθεια χωρίς ανταπόκριση αποφάσισε να πάει το θέμα «πιο ψηλά». Έτσι ο κύριος Khalil αποφάσισε να απευθυνθεί στον στον Mark Zuckerberg, ιδρυτή του Facebook, αναρτώντας σχετικό post στην κεντρική σελίδα του profil του! Για να μην νομίζετε ότι όλα αυτά είναι αστεία, δείτε την παρακάτω εικόνα.

Έτσι λοιπόν, στις 15/08 ο Khalil αποφάσισε και έκανε μια ανάρτηση στον τοίχο του Mark Zuckerburg ζητώντας αρχικά συγνώμη για την παραβίαση της ιδιωτικότητας του και που κάνει post στον τοίχο του και έπειτα αναφέρετε στο bug που εντόπισε.

Μετά από αυτό η αντίδραση της ομάδας ασφαλείας ήταν άμεση και επικοινώνησαν με τον Khalil για τις περαιτέρω πληροφορίες, χωρίς να θιχτεί το θέμα της χρηματική αμοιβής που δίδεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ο λόγος; Γιατί πολύ απλά με το να πραγματοποιήσει την ανάρτηση ο Khalil στον τοίχο του Mark, παραβίασε τους όρους χρήσης της πλατφόρμας, όπως αναφέρει ο Matt Jones, μέλος της ομάδας ασφαλείας του Facebook. Η σχετική εξήγηση δόθηκε τόσο στον Kahil όσο και μέσα από το Hacker News όπου ο Matt Jones εξηγεί τους λόγους. Τα σχόλια βέβαια ποικίλουν για το εάν θα έπρεπε ή όχι να λάβει την σχετική αμοιβή.