Έρχεται η πρώτη μητρική με Τhunderbolt 2 από την η Asus

Δημοσιεύθηκε σε Hardware - από foivos την Πέμπτη, Αυγούστου 22nd, 2013 με 0 σχόλια

H συνδεσμολογία Thunderbolt ακόμη και όπως την γνωρίζουμε έως σήμερα είναι ταχύτατη στη μεταφορά δεδομένων επιτρέποντας μέχρι και 10 Gbps για κάθε γραμμή φτάνοντας συνολικά τα 40 Gbps.
Η Intel πρόσφατα μας παρουσίασε τις νέες θύρες Thunderbolt 2 που διπλασιάζουν την ταχύτητα αυτή για κάθε γραμμή αλλά υποστηρίζουν και μεταφορά 4Κ βίντεο αρχείων και την απεικόνιση ταυτόχρονα.

Μιας και η τεχνολογία Thunderbolt πρωτοπαρουσιάστηκε  στα Mac θα περίμενε κανείς οι πρώτες θύρες Thunderbolt 2 να εμφανιστούν ξανά εκεί. Για παράδειγμα ας πούμε στο επόμενο Macbook Pro Retina. H Asus όμως έρχεται να ανατρέψει αυτή τη θεωρία παρουσιάζοντας και λανσάροντας πρώτη μια μητρική πλακέτα που υποστηρίζει την νέα αυτή συνδεσμολογία πριν από την Apple. Η μητρική αυτή είναι η ΑΤΧ Ζ87-Deluxe/Quad και είναι η πρώτη που προσφέρει το Thuderbolt 2, που προσφέρει συνδιασμό από τέσσερα 10Gbps κανάλια σε δύο δικατευθυντήριες 20Gbps Thuderbolt θύρες.

Η μητρική πλακέτα ανοίκει στην υψηλή κατηγορία, καθώς διαθέτει υποστήριξη επεξεργαστών Hasswell, 10 θύρες SATA 10, 8 θύρες USB 3.0 και 3 υποδοχές PCIe 3.0/2.0 x 16 και η τιμή παρ” όλο που δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, πιθανόν να είναι αρκετά υψηλή.