Sony και Panasonic ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν νέο οπτικό δίσκο 300GB.

Δημοσιεύθηκε σε Hardware - από foivos την Τετάρτη, Ιουλίου 31st, 2013 με 0 σχόλια
Μετά από ανακοίνωση τους, η Sony και η Panasonic ανέφεραν ότι έχουν προχωρήσει σε συνεργασία με στόχο τη δημιουργία ενός νέου οπτικού δίσκου που θα έχει minimum χωρητικότητα 300GB, αρκετά μεγαλύτερη δηλαδή σε σχέση με αυτή που γνωρίσαμε ως σήμερα με τα Blu-Ray.
Και οι δύο εταιρείες, ιστορικά θεωρούνται από τις πρωτοπόρες στη δημιουργία οπτικών μέσων υψηλής χωρητικότητας, δημιουργώντας η κάθε μία το δικό της πρότυπο. Πλέον εργάζονται μαζί για την ανάπτυξη του νέου αυτού μέσου, που θα έχει σαν βασικό στόχο του επαγγελματίες που διατηρούν μεγάλο όγκο δεδομένων για το backup τους, χωρίς όμως να αποκλείεται και η χρήση του από ιδιώτες στο μέλλον.
Παρά που το cloud είναι μια τάση που φαίνεται πως θα καθιερωθεί και θα επεκταθεί, η ανάγκη για αντίγραφα ασφαλείας on hand είναι ακόμα υπαρκτή και οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να την χρησιμοποιούν για το βασικό backup τους.
Οι δύο εταιρείες πιστεύουν πως μπορούν να δώσουν λύση στην ανάγκη για backup μεγάλου όγκου δεδομένων σε λογικό κόστος και σε μικρό μέγεθος μέσα από το νέο οπτικό μέσο που σχεδιάζουν, και το οποίο μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει και τελικούς καταναλωτές. Αναμένουν πως οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν περίπου στο τέολος του 2015.