Καλοκαίρι,..Θάλασσα, check in στην παραλία και…Νερό?!!?! Ουπς! Βρέξατε το smartphone ή το tablet σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας έπεσε σε νερό!!!

Δημοσιεύθηκε σε Android, Hardware, HowTo, Mobiles, Tablets - από foivos την Τρίτη, Ιουλίου 30th, 2013 με 0 σχόλια
Καλό το καλοκαίρι! Όμως όταν έχουμε μαζί μας στης δραστηριότητές μας το smartphone ή το tablet μας καλό είναι να προσέχουμε το υγρό στοιχείο που καραδοκεί. Αν παρόλα αυτά, το κινητό σας έπεσε «θύμα» ενός μπουγελώματος με οποιοδήποτε υγρό, ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω οδηγό.
Βήμα 1:
Σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή (tablet, κινητό spartphone κλπ) το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση επαφής με νερό, είναι να απενεργοποιήσουμε άμεσα την συσκευή μας και να αφαιρέσουμε την μπαταρία εάν αυτό είναι εφικτό  και χωρίς να ξεκινήσουμε να την χρησιμοποιούμε πριν σιγουρευτούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει σωστά τις παρακάτω διαδικασίες. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να καεί το κύκλωμα της πλακέτα εξαιτίας του βραχυκυκλώματος που προκάλεσε το νερό που εισχώρησε στο εσωτερικό της συσκευής. Πολλοί μετά από ένα τέτοιο συμβάν και αφού σκουπίσουν εξωτερικά τη συσκευή, δοκιμάζουν να την ανάψουν ξανά ώστε να σιγουρευτούν ότι δουλεύει με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ακόμα και μόνιμη μη επισκευάσιμη βλάβη.
Βήμα 2:
Στην περίπτωση που το υγρό στοιχείο με το οποίο βρέξαμε τη συσκευή είναι αλμυρό νερό, καφές, μπύρα, χυμός κλπ, τότε μετά την απενεργοποίηση της, καλό θα ήταν να την ξεπλύνετε καλά με καθαρή αλκοόλη (οινόπνευμα). Είναι κάτι που το βρίσκουμε σχετικά εύκολα. Μην φοβηθείτε να «ξαναλούσετε» για δεύτερη φορά την συσκευή σας με αυτή. Δεν μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά. Αντίθετα, θα το βοηθήσει ώστε να απομακρυνθούν οι κολλώδες ουσίες σε μέρη που δεν μπορείτε να φτάσετε με κοινά μέσα.
Βήμα 3:
Στη συνέχεια θα πρέπει να στεγνώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τη συσκευή σας με οτιδήποτε ποιο απορροφητικό υλικό έχετε όπως το χαρτί κουζίνας.  ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι: Δεν αφήνουμε την συσκευή να στεγνώσει στον ήλιο και δεν φυσάμε τις ανοιχτές θύρες της ελπίζοντας να στεγνώσει γρηγορότερα. Καλό είναι να αποφύγετε για τουλάχιστον τις πρώτες ώρες κάποιο σεσουάρ με ζεστό αέρα μια και όλα τα παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν το υγρό πιο βαθιά στην συσκευή σας αντί να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα και απαλά να προσπαθήστε να την βάλετε σε εισόδους για να απορροφήσει λίγο, λίγο την υγρασία, αλλά μην την πιέσετε σε καμιά περίπτωση.
Βήμα 4:
Προσπαθήστε να βρείτε ένα σακουλάκι ή σακούλα (αναλόγως το μέγεθος της συσκευής, που να κλείνει αεροστεγώς και γεμίστε το σχεδόν με ρύζι ή και σακουλάκια σιλικόνης όπως αυτά που έχουν οι συσκευασίες παπουτσιών ή οι νέες αγορασμένες συσκευές αν αυτό είναι εφικτό. Τοποθετήστε μέσα τη συσκευή, κλείστε το σακουλάκι και αφήστε το να απορροφήσει όλη την υγρασία για τουλάχιστον 24 ώρες και σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρύζι όπως και η σιλικόνη, θα βοηθήσουν στην απορρόφηση της υγρασίας και μπορεί να σας σώσουν από μια μόνιμη βλάβη.
Βήμα 5:
Αν η συσκευή έχει έρθει σε επαφή με αρκετό νερό και μετά από τα παραπάνω βήματα έχετε την υποψία ότι υπάρχει ακόμη νερό στο εσωτερικό της, τότε η μόνη λύση είναι να ανοίξετε την συσκευή σας με μεγάλη προσοχή και με ακόμη μεγαλύτερη να προσπαθήσετε να στεγνώσετε το εσωτερικό της. Για μεγαλύτερη ασφάλεια και προς αποφυγή βλάβης, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιηθεί ούτε σε αυτό το βήμα θερμός αέρας. Ο πολύ θερμός αέρας μπορεί να προχωρήσει σε αποκόλληση ηλεκτρονικού κυκλώματος ενώ σε επαφή με την υγρασία δημιουργεί οξειδώσεις στην πλακέτα το οποίο έχει αντίκτυπο επίσης στην ομαλή και μελλοντική λειτουργία της. Το καλύτερο θα ήταν να ακολουθήσετε το παραπάνω βήμα βυθίζοντας μέσα στην σακούλα τα ανοιγμένα κομμάτια της συσκευής για άλλες 24ώρες.
Αφού ακολουθήσετε τα παραπάνω και είστε απόλυτα σίγουροι ότι η συσκευή σας έχει στεγνώσει τελείως, μπορείτε πλέον να την συναρμολογήσετε και να την θέσετε σε λειτουργία.
Αν μετά και από τα παραπάνω παρατηρήστε ότι η συσκευή ξεκινάει, αλλά κάτι πιθανόν να μην λειτουργεί σωστά, αφαιρέστε ξανά άμεσα την μπαταρία και επισκεφτείτε ένα επισκευαστικό κέντρο.