XBOX ONE..επιτέλους έφτασε!!! ..Θα επικρατήσει όμως στην μάχη των παιχνιδομηχανών;

Δημοσιεύθηκε σε Games - από foivos την Δευτέρα, Μαΐου 27th, 2013 με 0 σχόλια

Tο νέο διάδοχο της στον τομέα του «Home Entertainment» παρουσίασε την Τρίτη η Microsoft σε μια άκρως εντυπωσιακή εκδήλωση η οποία παρουσιάστηκε και μέσω διαδυκτίου Live. H επίσημη ονομασία της κονσόλας τρίτης γενιάς της Μicrosoft δεν θα είναι τελικά «Xbox 720», αλλά «Χbox One». Αυτό γιατί στόχος της Microsoft δεν είναι απλώς το νέο σύστημα να αποτελέσει μια «παιχνιδομηχανή», αλλά το μόνο και αποκλειστικό κεντρικό σύστημα συντονισμού για την πολύπλευρη οικιακή ψυχαγωγία των χρηστών. Ο βασικός στόχος του Χbox One δεν ήταν να δημιουργήθει απλά άλλη μία παιχνιδομηχανή. Είναι να πάρει το μέρος του κέντρου ψυχαγωγίας του σπιτιού σας, το οποίο θα συνδέσει όλες τις «έξυπνες» συσκευές όπως η τηλεόραση, το Internet, τα Tablet, τις υπηρεσίες Cloud, τα live stream conference μέσω του Skype, την προβολή ταινιών κλπ που υπάρχουν πλέον σαν δυνατότητες σε κάθε σπίτι και τα χρησιμοποιούμε σχεδόν όλοι καθημερινά. Ο χρήστης στο «XBOX One» θα έχει πρόσβαση σε πολλαπλές ταυτόχρονες λειτουργίες όπως το να μπορεί να σερφάρει στο internet ή να συλλέγει πληροφορίες ενώ παράλληλα θα βλέπει κάποια ταινία ή θα παίζει κάποιο παιχνίδι. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η άμεση απόκριση λειτουργίας του καθώς και η άμεση απόκριση στις φωνητικές λειτουργίες μέσω του νέου Kinect.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την πλήρη παρουσίαση:

http://www.youtube.com/watch?v=-bFVptu6QbY

Όπως αναμενόταν, το GUI του εμφανίζει ομοιότητες με το λειτουργικό σύστημα Windows 8, και διαθέτει δυνατότητες multitasking όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω. Το νέο Xbox One διαθέτει 8GB μνήμη, αρχιτεκτονική 64-bit, Wi-Fi direct, Blu-ray Drive, θύρες USB 3.0, HDMI και σκληρό δίσκο μεγέθους 500GB, ενώ αισθητικά δεν κερδίσε και πολύ τις εντυπώσεις των Fans αφού από πολλά σχόλια σε διάφορα blogs αναμενόταν κάτι ποιό εντυπωσιακό και όχι κάτι που να θυμίζει εξωτερικά σύστημα Hi- Fi.

Tο ανασχεδιασμένο τηλεχειριστήριο έχει 40 εργονομικές βελτιώσεις, και διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία για μηχανισμό δονήσεων με στόχο την καλύτερη δυνατή διαδραστική εμπειρία για τους χρήστες. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο διάσημος σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα σκηνοθετήσει μια νέα τηλεοπτική σειρά η οποία θα βασίζεται στο σύμπαν των παιχνιδιών επιστημονικής φαντασίας Halo.

Η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους, και θα έχει ως μεγάλο αντίπαλο το Playstation 4 της ιαπωνικής Sony που παρουσιάστηκε το Φεβρουάριο.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης βέβαια προέκυψαν αρκετά ερωτήματα για διάφορα θέματα που αφορούν τη νέα παιχνιδοκονσόλα και κυρίως τα παιχνίδια της. Το πιο φλέγον ζήτημα για τους gamers ήταν αυτό που αφορούσε τη μεταπώληση μεταχειρισμένων παιχνιδιών καθώς είχε ακουστεί στις αρχές του έτους ότι δεν θα ήταν εφικτή ή ότι για να επιτευχθεί θα έπρεπε να καταβληθεί από τον νέο αγοραστή ένα αντίτιμο για την μεταφορά των αδειών του παιχνιδιού και την ενεργοποίηση του στην κονσόλα του.  Η Microsoft επιβεβαίωσε λίγες ώρες αργότερα ότι το Xbox One θα δέχεται μεταχειρισμένα παιχνίδια, καθιστώντας εφικτή την ανταλλαγή ή μεταπώληση, χωρίς να απαιτείται κάποιο αντίτιμο για την «ενεργοποίηση» του παιχνιδιού.  O εκπρόσωπος της Microsoft (Albert Penello) τόνισε ότι θα γίνεται με κάποιον διαφορετικό τρόπο. Το αμέσως επόμενο ήταν ότι η κονσόλα θα έπρεπε να μένει συνδεδεμένη μόνιμα στο internet ή να συνδέεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα για να λαμβάνει διάφορες ενημερώσεις. Απο μεριά της Microsoft και αυτό διαψεύστηκε εν μέρη.

Παρά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της όλα τα παραπάνω είναι θέματα τα οποία αν δεν ξεκαθαριστούν και επίσημα με την κυκλοφορία της κονσόλας, μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στα ποσοστά πωλήσεών της. Το μόνο  που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν είναι να περιμένουμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία της.