Ubuntu για Android, αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες των κινητών συσκευών και των tablet σας.

Δημοσιεύθηκε σε Android, Google - Android, Mobiles - από foivos την Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21st, 2013 με 0 σχόλια

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πραγματικά τι κρατούν στα χέρια τους όταν χρησιμοποιούν ένα Android Smart Phone. Φανταστείτε ότι η επεξεργαστική ισχύ που τις περισσότερες φορές πλέον αγγίζει το 1GHZ – 1.5GHZ με μία μνήμη από 512MB και πάνω είναι πολύ κοντά στις επιδόσεις ενός PC που μπορεί να εκτελέσει όλες τις απαραίτητες  λειτουργίες για έναν μέσο χρήστη (internet, ταινίες, εργασίες γραφείου κλπ. ).

Είναι κρίμα λοιπόν ένα κινητό ή tablet να πλησιάζει τις επιδόσεις ενός μέσου ηλεκτρονικού υπολογιστή και εσείς να το χρησιμοποιείτε μόνο για απλό σερφάρισμα ή για να πραγματοποιείτε κλήσεις. Υπάρχει λοιπόν μία εταιρεία που είδε λίγο παραπέρα τις συσκευές αυτές και όχι απλά σαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Η εταιρεία Canonical μετά από αρκετή δουλειά φαίνεται ότι έχει έτοιμη την έκδοση του λειτουργικού Ubuntu για smartphones και προχωρά σταθερά στην προώθηση της έκδοσης για tablet μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ο στόχος του συγκεκριμένου project είναι να αξιοποιήσει πλήρως τις λειτουργίες και τις επιδόσεις ενός smart phone όπου όλοι θα μπορούν συνδέοντας το σε ένα monitor μαζί με keyboard και mouse να το μετατρέπουν γρήγορα σε σταθερό υπολογιστή, συνεχίζοντας επίσης αυτό να λειτουργεί και σαν τηλέφωνο προσφέροντας όμως πολύ περισσότερες δυνατότητες. Πάρτε μια ιδέα από το παρακάτω Video της εταιρείας.

Αν και ακόμα είναι αρχή, υπολογίζετε ότι στο πολύ κοντινό μέλλον ένα android phone ή Tablet θα μπορεί πολύ εύκολα μπαίνοντας σε ένα ειδικό Dock να συνδέεται εύκολα και άμεσα σε ένα monitor και να αποκτά μερικά USB για την σύνδεση πολλαπλών περιφερειακών συσκευών όπως δίσκους, keyboard και mouse και άλλα. Αυτές οι λειτουργίες είναι και σήμερα εφικτές βέβαια όμως τις περισσότερες φορές στα μεγάλα <<Hi End>> μοντέλα των εταιρειών.

Παράλληλα με τo project «Ophelia», η Dell σε συνεργασία με τη Wyse , σύντομα θα παρουσιάσουν επίσημα μια μικροσκοπική συσκευή στο μέγεθος ενός USB stick, με Android 4.1 και με τιμή μόλις περίπου 50$!, με την θα μπορούμε να μετατρέψουμε μια οθόνη σε «PC», απλά συνδέοντας τη συσκευή στη θύρα HDMI της οθόνης.

Φαίνεται πως έχουμε πολλές καινοτομίες και εξελίξεις!  Εμείς όσο μπορούμε θα σας κρατάμε ενήμερους.