Java: Σημαντικό κενό ασφαλείας δίνει την δυνατότητα σε hacker να εγκαταστήσουν στο PC σας κακόβουλο λογισμικό.

Δημοσιεύθηκε σε Software - από foivos την Δευτέρα, Ιανουαρίου 14th, 2013 με 0 σχόλια

Μετά από ελέγχους πριν μερικές ημέρες διαπιστώθηκε ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στην έκδοση της Java 7 Update 10, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012, και αφορά όλες τις πλατφόρμες. Σύμφωνα με στατιστικά περισσότερα από 850.000.000 μηχανήματα μπορεί να  είναι τρωτά  αυτή τη στιγμή στο κενό ασφαλείας που προέκυψε. Eιδικοί σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών, προτείνουν στους  χρήστες να απεγκαταστήσουν, προσωρινά, την Java από τους υπολογιστές τους, αφού ανακάλυψαν ένα κακόβουλο λογισμικό με το όνομα «zero – day Java exploit», που εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα για να δώσει πλήρη έλεγχο του υπολογιστή στους επίδοξους hackers και  να σας θέσει σαν στόχο.

Η Oracle, που είναι και η εταιρία ανάπτυξης της Java, έσπευσε άμεσα να αποκαταστήσει το πρόβλημα και κυκλοφόρησε την έκδοση Java 7 Update 11, που διορθώνει το πρόβλημα και “κλείνοντας” το κενό ασφαλείας που δημιουργείτε. Με επίσημη ανακοίνωση της προτρέπει όλους τους χρήστες να την εγκαταστήσουν άμεσα. Εάν το σύστημά σας δεν έχει πάρει αυτόματα την εν λόγο αναβάθμιση, μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Παρ” όλα αυτά, εμείς θα προτείναμε ακόμα και μετά το επίμαχο update να ρυθμίσετε και να εξακολουθήσετε να έχετε απενεργοποιημένη τη Java στους browser σας, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει λίγο πιο καλά το θέμα.