Emails, διαρροή στοιχειων λογαριασμων από την Yahoo

Δημοσιεύθηκε σε Internet, News - από foivos την Παρασκευή, Ιουλίου 13th, 2012 με 0 σχόλια

Hackers κατόρθωσαν να εισβάλουν στην εταιρεία Yahoo, να υποκλέψουν και να αναρτήσουν στοιχεία (emails – κωδικούς ) από περισσότερους από 453.000 χρήστες. Τα στοιχεία αυτά ισχυρίζονται ότι τα υπέκλεψαν από κάποια υπηρεσία που υποστηρίζει η ίδια η Yahoo.
H ανάρτηση έγινε από μία ομάδα hacking με που αναφέρετε ως »D33D2 Company».  Στο τέλος της δημοσίευσης, αναφέρουν: «Πιστεύουμε πως οι υπεύθυνοι  ασφάλειας των συγκεκριμένου subdomain θα το εκλάβουν αυτό ως κάλεσμα για αφύπνιση και όχι ως απειλή»  η ομάδα  συμπληρώνει επίσης  πως υπάρχουν πολλά κενά ασφαλείας τα οποία έχουν εντοπίσεί σε webservers που ανήκουν στη Yahoo και έχουν προκαλέσει πολύ περισσότερη ζημιά από την δική τους αποκάλυψη.  Τέλος αναφέρουν ότι το subdomain και οι παράμετροι δεν δημοσιεύονται για να αποφευχθεί περισσότερη ζημιά.
Απο την πλευρά της Yahoo έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα, ενώ αρκετοί χρήστες έχουν αναστατωθεί και ανησυχήσει για την ασφάλεια των λογαριασμών τους.

Η Yahoo επιβεβαίωσε πως πράγματι οι λογαριασμοί χρηστών διέρρευσαν την Τετάρτη, με δήλωσή της στο TechCrunch. Αν και οι λογαριασμοί βρίσκονταν σε παλαιότερο αρχείο του Yahoo! Contributor Network, φαίνετε πως είχαν συνδεση και με άλλες υπηρεσίες όπως Gmail, Hotmail και άλλες, με τα οποία συνδέονταν στην υπηρεσία μέσω Facebook.  Σαν πρώτη κίνηση θα ήταν καλό λοιπόν να κάνετε μία αλλαγή στους κωδικούς σας ώστε να αποτρέψετε τυχόν παραβιάσεις. Από τους λογαριασμούς της Yahoo που διέρρευσαν, ένα πολύ μικρό ποσοστό των κωδικών ευτυχώς ήταν ακόμα σε ισχύ, αλλά η εταιρεία ειδοποίησε και τις άλλες υπηρεσίες να κινητοποιηθούν ώστε να προστατέψουν τους χρήστες τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Sucury τα στατιστικά από τα email και passwords που διέρρευσαν είναι:

  • Yahoo 135.599 Yahoo
  • Hotmail: 54.393
  • MSN: 6,282 msn
  • Gmail: 106.185
  • Comcast: 8.422
  • AOL: 24.677

Η εταιρεία Sukuri Labs μεσω ενός online εργαλείου το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από εδώ σας δίνει έχετε την δυνατότητα να ελέγξετε αν το email σας είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν υποκλαπεί για να αλλάξετε αμέσως τους κωδικούς προσβασης  ώστε να αποτρέψετε τυχόν αδιάκριτα βλέματα από τους λογαριασμούς σας.

Άσχημος τρόπος να κρατήσεις τους οπαδούς σου όταν δεν είσαι σε θέση να προστατεύσεις τα προσωπικά τους δεδομένα. Θα δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές ενέργειες από την Yahoo.