Με Απόφαση Του Πρωτοδικείου Αθηνών Ο Έλεγχος Της Διαδικτυακής Πειρατείας Και Στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε σε Internet - από foivos την Τρίτη, Μαΐου 22nd, 2012 με 0 σχόλια

Σάλος έχει δημιουργηθεί στον κόσμο του διαδικτύου,  μετά από αναφορές όπου το πρωτοδικείο Αθηνών ξεκινάει τον έλεγχο των κατεβασμάτων πειρατικού υλικού μέσω των ISP.

Μετά την Αγγλία και το μπλοκάρισμα του Pirate Bay στην Μεγάλη Βρετανία, βάση της απόφασης 4658/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτό το αίτημα οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων επί μουσικών και οπτικοακουστικών έργων.  Η απόφαση αφορά δικαστικές προσφυγές εταιρειών προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων που είχαν κατατεθεί από το 2010 και αφορούσαν την διακοπή πρόσβασης στις ιστοσελίδες www.ellinadiko.com και www.music-bazaar.com. Μέσα από την απόφαση, υποχρεώνονται οι ISP όλης της χώρας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση των συνδρομητών τους σε sites μέσω των οποίων πραγματοποιείται διακίνηση υλικού που υπόκειται σε »παράνομη»  πνευματική ιδιοκτησία  όπως έργων, μουσικής κλπ.

Αρχίστε σιγά σιγά να αναναπολείτε τις ένδοξες μερες όπου μέσα από τα torrent αρχίζατε το ατελείωτο κατέβασμα ταινιών, μουσικής, παιχνιδιών και οποιουδήποτε νέου οπτικοακουστικού υλικού βρισκόταν σε ράφια προς πώληση. Πλέον αρχίζει ο έλεγχος και ο περιορισμός. Η απόφαση ξεκινά για πρώτη φορά την ισχύ του άρθρου 64 Α του ν.2121/1993  κατα το οποίο γίνετε ενσωμάτωση της πρόβλεψης της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την δυνατότητα λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά οποιουδήποτε ISP, που θεωρείτε διαμεσολαβητής για την παράνομη αυτή πράξη.

Μπορείτε αναλυτικά να διαβάσετε την απόφαση του Πρωτοδικείου όπως έχει ανέβει εδώ

Στα τόσα χρόνια ζωής βέβαια του διαδικτύου πάντα υπάρχουν τρόποι όπου τα προβλήματα περιορισμών και απαγόρευσης ξεπερνιούνται. Η ιστορία το έχει επιβεβαιώσει. Σίγουρα θα θυμάστε τις ένδοξες ημέρες λειτουργίας του Napster, την μετάβαση στο Audio Galaxy και σιγά σιγά την άφιξη στην σημερινή εποχή των Torrent και Rapid Share. Η δική μας άποψη είναι ότι δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει ποτέ περιορισμός στο διαδίκτυο όσο υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν με αγάπη για την ελευθερία του.