Σχεδόν έτοιμοι οι επεξεργαστές Ivy Bridge από την Intel.

Δημοσιεύθηκε σε Hardware, News - από foivos την Σάββατο, Οκτωβρίου 22nd, 2011 με 0 σχόλια

Tις ανακοινώσεις που είχε κάνει η Intel για την επερχόμενη γενιά επεξεργαστώ Ivy Bridge στις αρχές του 2012 φαίνεται να επαληθεύει ο διευθύνοντας συμβούλος της, του Paul Otellini.

Όπως είχε ανακοινωθεί για τη νέα γενιά επεξεργαστών  Ivy Bridge θα είναι κατασκευασμένοι σε τεχνολογία 22nm και 3D Trigate και  θα προσφέρουν υψηλές επιδόσεις με χαμηλώτερη κατανάλωση ενέργειας.  Η Intel επίσεις είχε ανακοινώσει πως θα πρέπει να περιμένουμε κάπου 20% βελτίωση στις επιδόσεις σε σύγκριση με τους σημερινούς επεξεργαστές Sandy Bridge. Με τα νέα αυτά CPU η intel έχει στόχο να ανταγωνιστεί τους αντίστοιχους επεξεργαστές Bulldozer και Llano της AMD. Επίσεις, τα Ivy Bridge θα είναι τα πρώτα τσιπ που θα ενσωματώνουν DirectX 11 δυνατότητες και υποστήριξη για PCI Express3.0. Η Intel μιλά για 30% βελτίωση στα γραφικά σε σχέση με τη σειρά Sandy Bridge. Με την κάρτα γραφικών που ενσωματώνετε στο τσιπ (on-chip GPU) θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσεις εώς τρείς ανεξάρτητες οθόνες και εσωτερική – συγγενή υποστήριξη για το USB 3.0.

Πριν μερικές εβδομάδες λοιπόν η Intel αποκάλυψε πως, έχει ήδη δώσει σε γραμμή παραγωγής τους επεξεργαστές Ivy Bridge. Προβλέπετε η πρώτη παρτίδα να είναι έτοιμη εώς τα Χριστούγεννα. Δεν προβλέπετε όμως ότι θα αρχίσει και η διάθεσή τους στην αγορά άμεσα καθώς θα πρέπει να περάσουν ποιοτικό έλεγχο ώστε να αποφευχθούν προβλήματα όπως με την πρώτη κυκλοφορία των Sandy Bridge όπου έγιναν και οι ανακλήσεις των πρώτων board.