Έλειψη σκληρών δίσκων και κατακόρυφη αύξηση των τιμων.

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Τετάρτη, Οκτωβρίου 26th, 2011 με 0 σχόλια

Οι πρόσφατες πλημμύρες στην Ταϊλάνδη φαίνετε ότι έχουν δημιουργήσει τον εκνευρισμό της αγοράς τόσο για τις ελείψεις σκληρών δίσκων όσο και για την κατακόρυφη αύξηση των τιμών τους. Αυτό οφείλετε στο ότι στην Ταϊλάνδη βρίσκονται τα εργοστάσια της Nidec, η οποία παράγει το 80% περίπου των κινητήρων που χρησιμοποιούνται για την περιστροφή των σκληρών δίσκων.

Οι πλημμύρες και η συνεχής έλλειψη εξαρτημάτων επηρεάζουν πλέον τις μονάδες παραγωγής στην Ταϊλάνδη μεγάλων κατασκευαστών όπως  η WD, η Seagate, η Hitachi και η Toshiba.

Παρόλο που οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν αποθέματα για αρκετές εβδομάδες ακόμα, οι ελλείψεις θα επηρεάσουν την αγορά τους επόμενους μήνες πιο έντονα, αναφέρει η Apple με δήλωση του διευθύνων συμβούλου της Τιμ Κουκ.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει έλλειψη σκληρών σε όλη τη βιομηχανία ως αποτέλεσμα της καταστροφής» παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα.

Κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν το μέλον της κατάστασης καθώς οι ζημιές είναι τεράστιες και οι καθημερινές ελείψεις στην αυξάνονται.

Tags: