«Google TV» Ο κόσμος του internet μέσα από την τηλεόρασή σας!!!

Δημοσιεύθηκε σε Google - Android, Home Entertainment - από foivos την Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12th, 2011 με 0 σχόλια

Εδώ και περίπου ένα χρόνο η Google μαζί με την ανάπτυξη του Android εξελήσει μία διαδραστική υπηρεσία η οποία έχει σαν σκοπό να ενώσει τις υπηρεσίες του Internet (ενημέρωση, πληροφορία, κοινωνική δικτύωση, διασκέδαση κλπ.) και να την προσγειώσει στον χώρο του καθιστικού μας, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο με τη χρήση μόλις μιας »έξυπνης» τηλεόρασης ή ενός αποκωδικοποιητή o οποίος μπορεί να συνδεθεί με την υπάρχουσα τηλεόραση.  Η υπηρεσία αυτή δεν θα μπορούσε να έχει άλλη ονομασία από »Google TV».

Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να πάρτε μια γεύση για την κεντρική ιδέα του Google TV:

Εταιρείες όπως είναι η Sony,  η Samsung, η Logitech και άλλες,  ήδη έχουν ξεκινήσει και ενσωματώνουν στην ναυαρχίδα τους αποκωδικοποιητές που μπορούν να παρέχουν την υπηρεσία αυτή σε κάθε σπίτι και κάθε τηλεόραση. Ήδη κυκλοφορούν τηλεοράσεις οι οποίες δεν χρειάζονται ξεχωριστή συσκευή για να προσφέρουν την υπηρεσία αυτή στον χώρο μας. Με δυνατότητες όπως, σερφάρισμα στο διαδύκτιο με Google Chrome, Video μέσω YouTube καθώς ακόμα και ολόκληρες ταινίες είναι εδώ για να μας εντυπωσιάσουν.

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το ξεπακετάρισμα μιας συσκευής Bluray της Sony η οποία παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία καθώς και μία ξενάγηση στις υπηρεσίες που παρέχει σαν υπόσταση το Google TV.

Αναφορές επάνω στο Google TV έγιναν και  στο συνέδριο προγραμματιστών της Google που έλαβε θέση τον Μάϊο 2011 για την παρουσίαση του Android Honeycomb 3.1 και τον τρόπο λειτουργίας του. Όπως ακούστηκε, το Google TV με update OTA (Over The Air ) σιγα σιγά θα αρχίσει να ενσωματώνει και την υπηρεσία Market επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές για το Google TV όπως ακριβώς κάνουν και στο Android. Για του λόγου του αληθές παρακολουθήστε το ακόλουθο απόσπασμα:

Φαίνετε η Google να έχει πάρει πολύ σοβαρά το παιχνίδι για το επικρατέστερο λειτουργικό σύστημα εξελίσοντας και ενώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες ανάμεσα στα νέα δημιουργήματα της.

Αναμένουμε να δούμε πόσο μακριά θα μπορέσει να φτάσει και πόσο εύκολα θα μπορέσει να επικρατήσει στο χώρο των λειτουργικών.  Μεχρι στιγμής δείχνει να τα καταφέρνει αρκετά καλα!!!