Citrix ηρθε για να «δυναμώσει″..το ~XEN~ ..της εταιρείας σας!!!

Δημοσιεύθηκε σε Cloud, Hardware, HowTo, OpenSource - από foivos την Πέμπτη, Αυγούστου 25th, 2011 με 0 σχόλια

Δύσκολοι καιροί για περιττά έξοδα! Η αναβάθμιση και η συντήρηση του εξοπλισμού,  όμως της επιχείρησής σας, είναι κομμάτι ζωτικής σημασίας για την σωστή και γρήγορη λειτουργία της.

Έφτασε η ώρα λοιπόν να επιλέξετε Server!  Το πρώτο πράγμα που θα σας προτείναμε είναι να εμπιστευτείτε μια αξιόπιστη εταιρεία με αρκετά μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία στη μηχανογράφηση,  ώστε να σας προτείνουν την ιδανική λυση  ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Ενδεικτικά εταιρείες όπως το My-Shop έχουν την δυνατότητα να σας βοηθήσουν και να σας δώσουν ολοκληρωμένες προτάσεις στον τομέα μηχανοργάνωσης.

Με τα αλματώδη βήματα της τεχνολογίας, και τον μεγάλο όγκο πληροφοριών, παρουσιάστηκε η ανάγκη για γρήγορη αποκατάσταση των συστημάτων τα οποία έχουν υποστεί βλάβη. Το πρόβλημα γίνετε δυσκολότερο όταν πρόκειτε για βλάβη που αφορά το κομμάτι του Hardware.

Στις περιπτώσεις  όπου ένα motherboard, για παράδειγμα, έχει υποστεί βλάβη, η  επαναφορά του συστήματος πολλές φορές είναι τόσο δύσκολη,  όσο και χρονοβόρα.

Την γρήγορη αποκατάσταση, μπορούν οι έμπειρες αυτές εταιρείες να επιτύχουν σε σημαντικά χαμηλότερο χρόνο, δημιουργώντας σε Virtual μορφή το κομμάτι του λειτουργικού συστήματος του server σας.

Προγράματα για Virtualizing, ώστε να στηθεί το λειτουργικό σύστημα σε Virtual μορφή, διανέμονται δωρεάν τουλάχιστον όσο αφορά την βασική δομή τους. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε το πρόγραμμα διαχείρισης εικονικών συστημάτων Citrix Xenserver το οποίο σαν πυρήνα του χρησιμοποιεί Linux και είναι από τα ποιο εύκολα και γρήγορα στο «στήσιμο» και τη διαχείριση του εικονικού λειτουργικού.

«Κανιβαλήσαμε» για εσάς ένα PC προκειμένου να σας κάνουμε μια γρήγορη ξενάγηση στην εγκατάσταση και την λειτουργία του.

Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσετε, είναι να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από το αντίστοιχο site της Citrix το installation image και να το αντιγράψετε σε ένα DVD disk.

Το δεύτερο βήμα είναι να κάνετε boot από το DVD του Server σας το γραμμένο πλέον δισκάκι σας και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για το στήσιμο του λειτουργικού Xenserver στον Server σας.

Τονίζουμε ότι η βασική προϋπόθεση για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Xenserver καθώς και αντίστοιχα Virtualization tools, είναι ο server σας να έχει την δυνατότητα για Virtualization.

Το Virtualization στο επίπεδο του Hardware, είναι η δυνατότητα του υλικού (CPU- Motherboard) να διαχειριστεί και να «τρέξει″ λειτουργικά συστήματα σε εικονική μορφή (images).

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να κάνετε μία γρήγορη περιήγηση στη διαδικασία εγκατάστασης:

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και εάν όλα έχουν γίνει σωστά ο Server σας θα ξεκινήσει με την παρακάτω εικόνα:

Τώρα, το μόνο που χρειάζεται είναι να φορτώσετε απομακρυσμένα σε ένα τερματικό του δικτύου σας την κονσόλα διαχείρισης του Xenserver σας, η οποία σας παρέχετε επίσης δωρεάν, μέσω του ήδη εγκατεστημένου λειτουργικού Xen,  από τον Server κατά την πρώτη σας προσπάθεια για σύνδεση από το απομακρυσμένο τερματικό στο Server μέσω του Web Browser του τερματικού σας.

Χρησιμοποιώντας την εγκατεστημένη κονσόλα πλέον στο τερματικό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του λειτουργικού που επιθυμείτε.  Εμείς δημιουργήσαμε μία εγκατάσταση από Windows XP.

Είναι πολύ εύκολο μετά την πρώτη εγκατάσταση του λειτουργικού που εγκαταστήσατε  (στην προκειμένη Windows XP), να δημιουργήσετε πιστά αντίγραφά του σχεδόν άμεσα, είτε για λόγους ασφάλειας, είτε για άλλους σκοπούς απλά κάνοντας Copy -Paste επάνω στο ήδη έτοιμο Virtual Machine.

Αυτό είναι μόνο ένα μέρος από το τι μπορείτε να κάνετε με τα Virtual λειτουργικά σας, μέσω αυτού του θαυματουργού προγράμματος διαχείρησης Virtual Machine. Ανα πάσα στιγμή ξέρετε επίσεις ότι εάν θέλετε, έχετε ένα ακριβές αντίγραφο της αρχικής σας εγκατάστασης ή κάποιας πρώιμης υγιής κατάστασης των virtual μηχανημάτων σας έτοιμο να σας σώσει από δυσκολες καταστάσεις όπως είναι κάποιος επίμονος  ιος.

Για όσους θέλουν να φτάσουν στα πιο βαθειά νερά του XENSERVER, αρκεί να πειραματιστούν ώστε να ανακαλύψουν τα επιπλέον μυστικά που κρύβει το παραπάνω λογισμικό!!!