Τι είναι τελικά το cloud Computing?

Δημοσιεύθηκε σε Cloud, Internet - από admin την Πέμπτη, Αυγούστου 25th, 2011 με 0 σχόλια

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο ντόρος γίνεται γύρω από το «Cloud». Office 365 στο cloud από τη Microsoft, icloud από την Apple, private clouds, public clouds, clouds, clouds … παντού. Τι είναι τελικά το Cloud?

Cloud στα Ελληνικά είναι το σύννεφο και προκύπτει από τα σχέδια που κάνουμε όταν θέλουμε να αναπαραστήσουμε το Internet στο χαρτί. Φανταστείτε λοιπόν ότι όλα μας τα δεδομένα, εφαρμογές, ακόμα και ο υπολογιστής μας ή ο server μιας επιχείρησης βρίσκονται «κάπου» μέσα σε αυτό το σύννεφο, σε κάποιους servers δηλαδή στους οποίους μπορούμε να έχουμε πρόσβαση από οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, με οποιαδήποτε συσκευή χωρίς όμως να μας απασχολεί που βρίσκονται, πως δουλεύουν, ποιος τους συντηρεί. Τα διαθέσιμα μοντέλα του cloud computing είναι τα Software-as-a-Service, Platform-as-a-Service και Infrastructure-as-a-Service. To κάθε ένα από αυτά, εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες και προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες.

Στην πραγματικότητα όμως το Cloud είναι η εξέλιξη του Virtualization, το οποίο μπορείτε εύκολα να καταλάβετε παρακολουθώντας τις παρακάτω παρουσιάσεις στα Ελληνικά.

Δείτε εδώ την πρώτη παρουσίαση

Δείτε εδώ τη δεύτερη παρουσίαση

και σύντομα πολύ περισσότερα γύρω από το Cloud…