Πως να επαναφέρετε την αρχική ROM στο HTC Desire

Δημοσιεύθηκε σε Google - Android, HowTo, Mobiles - από foivos την Πέμπτη, Αυγούστου 18th, 2011 με 0 σχόλια

Πολλοί από εσάς σίγουρα έχετε κάνει Root το τηλέφωνό σας και θα θέλετε να το στείλετε για κάποια μικροεπισκευή στην αντιρποσωπεία άλλα φοβάστε μήπως το δεκτούν εκτός εγγύησης λόγο της αλλαγμένης ROM. Η λύση στο παραπάνω πρόβλημα είναι να επαναφέρετε το τηλέφωνο στην αρχική εργοστασιακή ROM η οποία όμως γίνετε update over the air (OTA Update).  Forums όπως το XDA αναλαμβάνουν να μας εξοπλίζουν κατα καιρούς με διάφορα καλούδια.

Εδώ θα βρείτε link για τις original ROM του HTC Desire προκειμένου να το επαναφέρετε στην αρχική εργοστασιακή κατάσταση μέσω του Rom Update Utility (RUU) αρχείου.

Η διαδικασία..; Απλή! Το μόνο που χρειάζετε να προσέξετε είναι να κατεβάσετε το σωστό αρχείο εγκατάστασης το οποίο έχει να κάνει με την χώρα προέλευσης της συσκευής σας και αρκετό θάρος.

Τα βήματα είναι τα εξής:

1) Κατεβάζουμε την σωστή original ROM.

2) Φροντίζουμε το κινητό μας να έχει αρκετή μπαταρία (Πάνω από 75% -80% για ασφάλεια!)

3) Σημαντικό είναι να ενεργοποιήσετε το Menu στο κομάτι application: τα Unknown Sources και από το Development τα:  USB Debugging,  Stay Awake

4)Συνδέουμε τη συσκευή στον υπολογιστή και φροντίζουμε να συνδεθεί με το πρόγραμμα HTC Sync.

5) Τρέχουμε το αρχείο RUU που κατεβάσαμε και ακολουθούμε τα βήματα που μας λέει κάθε φορά!

Στο τέλος της διαδικασίας το κινητό είναι σε original factory κατάσταση!

Αναζητώντας στο Google μπορούμε να βρούμε original ROM αρχεία που αφορούν εργοστασιακή επαναφορά και για άλλες συσκευές άλλων κατασκευαστών προκειμένου να γλιτώσουμε τον πονοκέφαλο της εγγύησης.

Καλή επαναφορά!!!