Facebook skype εναντίον Google+ Hangouts

Δημοσιεύθηκε σε Facebook, Google+ - από admin την Πέμπτη, Ιουλίου 7th, 2011 με 0 σχόλια

Την περασμένη εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε το Google+, το οποίο περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό συνομιλίας βίντεο που ονομάζεται hangouts. Χθες, το Facebook ανακοίνωσε αντίστοιχα τη Skype-powered υπηρεσία του για βίντεο κλήσεις.

Ποιο απο τα δυο είναι καλύτερο; Η υπηρεσία της Google επιτρέπει σε έως και 10 άτομα ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε μια συνομιλία . Η υπηρεσία του Facebook προσφέρει one-on-one συνομιλία μέσω βίντεο που υποστηρίζεται από το Skype.  Από τεχνική σκοπιά, το hangouts της Google φαίνεται να κερδίζει. Φυσικά,  το Facebook έχει 750 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες,  ενώ το Google+ μόλις ξεκίνησε, και μάλιστα δεν επιτρέπει ακομη σε όλους να το χρησιμοποιήσουν. Έτσι προς το παρόν απο πρακτική άποψη, η βίντεοκλήση στο Facebook κερδίζει.

Γιατί όμως το Facebook δεν προσθέτει και αυτό multi-chat βίντεο κλήση; To Facebook λοιπόν υποστηρίζει οτι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η one-on-one συνομιλία βίντεο είναι πιο δημοφιλής στο Skype από οτι η ομαδική συνομιλία.  Αυτό μπορεί να αληθεύει, αλλά θα πρέπει μάλλον να λάβουμε υπόψη ότι η ομαδική συνομιλία στο Skype είναι διαθέσιμη μόνο ως μέρος του πακέτου Premium που δεν είναι δωρεάν.

Υπάρχει, ωστόσο, μια τεράστια περιοχή που είναι αναμφισβήτητα πολύ πιο σημαντική. Ποια εταιρεία θα καταφέρει να ενσωματώσει βίντεο chat σε εφαρμογή για smartphone. Και η μάχη συνεχίζεται…