Nvidia Tegra3..Eξέλιξη 4πυρήνων !!!

Δημοσιεύθηκε σε Android, Google - Android, News, Tablets - από foivos την Τετάρτη, Νοεμβρίου 9th, 2011 με 0 σχόλια

Σε συνέχεια ανακοινώσεων για την αρχή της κυκλοφορίας του νέου Chip Tegra 3 προχώρησε η Nvidia. Το νέο chip των κορυφαίων επιδόσεων ενσωματώνει 4 πυρήνες.

Όσο αφορά τα χαρακτηριστικά του, ο Tegra 3 είναι τέσσερις  φορές ταχύτερoς σε σχέση με τον Tegra 2 στο σερφάρισμα, τρείς φορές ταχύτερος σε γραφικά από τον Tegra 2 χάρη στη Ge Force GPU των 12 πυρήνων που διαθέτει και η οποία θα  υποστηρίζει και στερεοσκοπικό 3D για ρεαλιστικότερη εμπειρία Gaming. Για την  εκτέλεση εφαρμογών ο Tegra 3 είναι περίπου  δύο φορές ταχύτερος από τον Tegra 2 ενω η νέα τεχνολογία κατασκευής του, του επιτρέπει να καταναλώνει ακόμα μικρότερη ενέργεια από τον προκάτοχό του. Ενδεικτικά η αυτονομία του για αναπαραγωγή HD βίντεο θα μπορεί να αγγίξει ακόμα και τις 12 ώρες.

Ήδη οι Asus στον χώρο των tablet και η HTC στον χώρο των smart phone ανακοίνωσαν τα αντίστοιχα μοντέλα που θα ενσωματώνουν το νέο Chip.

Από την σκοπιά της Asus το μοντέλο φαίνετε να ονομάζετε Asus Eee Pad Transformer Prime. Σαν γενικά χαρακτηριστικά θα διαθέτει οθόνη Super IPS+ Gorilla Glass 10,1 ιντσών με ανάλυση 1280×800 pixels, Η RAM θα είναι στο 1GB και ο αποθηκευτικός χώρος του θα είναι στα 32GB ή 64GB. Δεν θα λείπει βέβαια και η υποδοχή για κάρτες microSD  για όσους θέλουν παραπάνω χώρο. Η κάμερα θα είναι στά 8MP με ικανότητα λήψης βίντεο 1080p και CMOS αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού στην πίσω πλευρά. Επίσεις θα υπάρχει και μια δεύτερη 1,2MP στην μπροστά θέση. Θα υπάρχει επίσης μια έξοδος mini-HDMI ωστε να απολαύσετε στην TV τις ταινίες και τις φωτογραφίες σας. Το λειτουργικο φυσικά Android, σε έκδοση Honeycomb, όμως Asus ανακοίνωσε ήδη πως η αναβάθμιση σε Android Ice Cream Sandwich 4.0 δεν θα αργήσει να έρθει. Το Asus  Transformer Prime αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο στις Η.Π.Α και στις αρχές του Ιανουαρίου 2012 στη Βρετανική αγορά.

Απο την σκοπιά της HTC θα δούμε να φοράει τον Tegra 3, το smart phone με το όνομα  HTC Edge. Το εν λόγο smart phone θα κυκλοφορίσει μέσα στο 2012. Θα φοράει HD οθόνη 4,7 ιντσών με ανάλυση 720p (1280×720 pixels) και κάμερα 8MP. Ο Tegra 3 του θα είναι χρονισμένος στο 1,5GHz.  Όπως ακούγεται η RAM θα είναι στο 1GB και ο αποθηκευτικός χώρος του στα 32GB. Το λειτουργικό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα όμως ελπίζουμε πως το Ice Cream Sandwich θα επέλθει έστω και με αναβάθμιση. Ασφαλώς δεν υπάρχει αμφιβολία για την παρουσία του HTC Sence όπως σε όλα τα μοντέλα της HTC.

Αναμένετε ότι θα είναι αρκετά καυτό το νέο έτος με τις νέες τεχνολογικές αφίξεις. Ας κάνουμε υπομονή και ας απολαύσουμε.